Pro Linux-Werkstations

Oerdegelijke, krachtige Linux-werkstations bij Confrontaal. Gemaakt voor het zware werk, zoals (Deep) Machine Learning, rendering en video compositing/encoding. Voorzien van stevige ABS behuizing, stapelbaar, maar ook geschikt voor 19" rackmount. Gebouwd met geselecteerde topkwaliteit Linux-compatible onderdelen, die grondig worden getest voor levering. Standaard voorzien van de laatste LTS-versie van Ubuntu Linux, en met naar wens (GPU-accelerated) PyTorch, TensorFlow of Blender geïnstalleerd. U kunt er zo mee aan de slag!

Voor meer details zie dit overzicht.

Werkstations - bij een redactiebureau?

Jazeker, al vergt dat misschien wel wat uitleg... Enige tijd terug ontstond er voor het redactiewerk hier de behoefte om veel voorkomende taal- en stijlfouten geautomatiseerd op te sporen. Daarmee zou een meer consistente en hogere kwaliteit taalkundige redactie geboden kunnen worden. Zoiets bleek al wel te bestaan voor Engels, maar niet voor de Nederlandse taal.

Met de kennis die we in huis hadden leken er prima mogelijkheden voor ontwikkeling van een dergelijke tool voor de Nederlandse taal. Inmiddels hebben we dan ook onze eigen redactiesoftware in gebruik. Deze software maakt gebruik van moderne Machine Learning technieken ('Deep Learning', dat wordt soms ook wel Kunstmatige Intelligentie genoemd).

De oplettende lezertjes zullen begrepen hebben dat deze 'Deep Learning' redactiesoftware op Linux-werkstations draait. Maar wat was nou het geval? Niet alleen was er nog geen Nederlandse redactiesoftware beschikbaar, er waren tot onze verbazing ook geen echt geschikte werkstations hiervoor leverbaar. De wensen waren duidelijk genoeg:

... Maar dat was blijkbaar teveel gevraagd.

De bouw van werkstations hebben we daarom zelf geregeld. Misschien een riskante keuze maar heel erg kan het niet misgaan als het wordt gemaakt door een ervaren bouwer van bedrijfsservers. Het resultaat was boven verwachting, en omdat we vast niet de enige zijn met deze wensen bieden we nu aan: de Pro·Frontaal Werkstations.