Cursussen

Mijn aanbod van minicursussen is groeiende – lang niet alles staat op de site! Als je op de hoogte wil blijven, hou dan een oogje op deze pagina of laat een berichtje achter.

Cursus Personages

Het uitwerken en leren kennen van personages is een leuke, maar soms best lastige klus. Niet zelden heb ik boeken gelezen met oppervlakkig of zelfs karikaturaal neergezette personages. Dat is natuurlijk jammer; al is een verhaallijn nog zo sterk, slecht neergezette personages halen het verhaal omlaag.

Vind jij het ook wel eens lastig om je eigen personages te creëren? Om ze te kunnen doorgronden, en met elkaar in gesprek te laten gaan?

De cursus

Deze cursus bestaat uit drie lessen, waarin korte stukjes theorie en schrijfoefeningen elkaar afwisselen. Je leert niet alleen hoe je personages kunt creëren maar ook hoe je ze beter kunt leren kennen. Je ontvangt de lessen in je mailbox en schrijfoefeningen stuur je in voor (uitgebreide) feedback. In de laatste les kan je wat je geleerd hebt toepassen op een van je eigen manuscripten.

De cursus personages kost €39 exclusief btw (21%).

Meld je aan via de contactpagina.


Je lessen zijn prettig opgezet met schrijf en denkoefeningen.
De reacties helder en doelmatig en zeker positief.
Heb er iedere keer weer wat aan gehad.

— Marian Aerssens


Ik heb de cursus ‘personages’ van Marije Onstenk met veel plezier gevolgd. Marije gaf mij het gevoel dat zij mijn schrijfsels écht gelezen had. Bovendien kreeg ik zeer waardevolle aanwijzingen en opbouwende kritiek !

— Nicolette Pietersen-Valkenier


Marloes Vrijdag

Ik vond de cursus zeer leerzaam. Je geeft altijd op zo’n fijne manier feedback dat ik echt uitkeek naar je reactie. Het was even goed om terug te gaan naar de basis en vanuit daar te beginnen en in te zoomen op mijn personages. Het was echt even een paar weken iets leuks van mezelf en wel echt even tijd moeten vrij maken.

— Marloes Vrijdag